Nachádzate se tu: Úvod Blog Zdravie Ako si užívať sex aj v prechode?

Ako si užívať sex aj v prechode?

Ako si užívať sex aj v prechode?

Osnova:
Čo je na vine?
K lepšiemu sexu pomôže sex
Miesto do lekárne do sexshopu
Cvičením posilníte panvové dno a zlepšíte si náladu
Vypestujte si doma prírodné afrodiziakum
Nebojte sa doktorov
Záver

Pošva stráca svoju pružnosť, je suchšia a jej sliznica sa postupne stenčuje. To je len ďalší z radu prejavov menopauzy, ktorého dôsledkom je nepríjemný až bolestivý pohlavný styk.

A o takéto pocity stojí málokto, takže môže dôjsť k zníženiu sexuálnej aktivity, podráždenosti, stresu či partnerským problémom ...

Tak, ako stúpa váš vek, idú často hore tiež kilá. U mnohých žien sa v dôsledku hormonálnych zmien zvýši telesná hmotnosť a zmení sa postava.

Začne sa strácať typicky ženský pás. Niektorým ženám sa začnú objavovať tmavé chĺpky na tvári. Skrátka menopauza neprinesie veľa pozitívneho, po čom by sa ženy mohli cítiť príťažlivejšie.

Nemusíte ale vešať hlavu, aj tieto problémy majú riešenie. Prinášame niekoľko tipov, aby sa klimaktérium nestalo konečnou stanicou vášho sexuálneho života.

Čo je na vine?

Ako je možné, že sa nám zrazu začnú diať také veci? V spojení s menopauzou predsa vždy počujeme o potení a návaloch tepla.

O problémoch v sexuálnej oblasti sa skrátka hovorí menej často a ťažšie, než o klasických príznakoch.

Znižuje sa množstvo hormónov progesterónu a estrogénu, ale aj testosterónu. Vďaka testosterónu cítime vzrušenie a sexuálnu energiu.

V ženskom tele je síce obsiahnutý v oveľa menšom množstve ako u mužov, ale aj pre ženy je dôležitý.

Pokles estrogénu zase môže ovplyvniť schopnosť orgazmu. Nedostatočne prekrvené sliznice spôsobujú už spomínané vysúšanie a svrbenie.

Príčinou bolestivého sexu je oslabenie vaginálnej steny (tzv. vaginálna atrofia). V menopauze sa navyše môžu objavovať rôzne zápaly močových ciest a inkontinencia.

Nižšou produkciou estrogénu sa totiž znižuje imunita vagíny.

K lepšiemu sexu pomôže sex

Príde vám riešenie sexuálnych problémov práve sexom ako vytĺkanie klinu klinom, ktoré nemôže byť úspešné?

Veľakrát je tým najjednoduchším riešením intímnych problémov práve sex. V prípade, že sa sexu vzdáte, alebo ho začnete obmedzovať, môžete všetko skôr zhoršiť.

Stav vagíny totiž zlepšuje jej pravidelné prekrvovanie, pri ktorom dochádza práve pri sexe.

Samozrejme by pre vás sex nemal byť bolestivou alebo akokoľvek traumatizujúcou záležitosťou! Na trhu je celý rad lubrikantov a sexuálnych pomôcok, ktoré môžu pomôcť.

Miesto do lekárne do sexshopu

Vyskúšajte lubrikanty, ktoré pošvu zvlhčia a sex je potom oveľa jednoduchší. Aj to pomôže zvýšiť vaše libido a minimalizovať bolesť počas pohlavného styku.

Lubrikačné gély zvlhčujú a zvláčňujú prostredie pošvy. K zohnaniu sú čisté gély bez parfumov a ďalších prídavkov alebo parfumované a ďalej obsahujúce napríklad výťažok z čajovníka s antibakteriálnym účinkom.

Pre spevnenie panvového dna sa dajú využiť vaginálne guľôčky, ktoré už dávno nie sú "len" erotickou pomôckou, ktorá zvyšuje vzrušenie a uspokojenie.

Ide o liečebný prostriedok, ktorý možno zakúpiť v lekárni alebo zdravotníckych potrebách.

Rovnako preukázateľné zdravotné účinky pre ženy v menopauze majú aj tzv. Venušine guličky, pre ktoré sa vydajte do sexshopu.

Pravidelné cvičenie s guličkami raz denne tridsať minút dokáže zmierniť bolesť pri sexe aj neschopnosť dosiahnuť orgazmus. Navyše pomôže s ďalším sprievodným prejavom menopauzy, inkontinenciou.

Spevnené svalstvo panvového dna tiež zlepší stabilizáciu celého tela a napomáha mu k jeho správnemu držaniu, ktoré aspoň na pohľad vylepší postavu.

Venušiných guličiek existuje mnoho typov, a preto, ak s nimi zatiaľ nemáte žiadne skúsenosti, vyhnite sa nákupom cez internet a zájdite si pre ne priamo do sexshopu. Personál dokáže poradiť s vhodným výberom.

Nezabúdajte, že užívať si môžete aj bez chlapa! Ak ste to doteraz nerobili, začnite preskúmavať svoje telo, masturbujte, pozerajte sa na erotické filmy, začítajte sa do
Päťdesiatich odtieňov sivej alebo proste len tak fantazírujte.

Aj to je zásadné pre fungujúci pohlavný život v menopauze.

Cvičením posilníte panvové dno a zlepšíte si náladu

Nemáte náladu na sex a vlastne ani na nič iné? Skrátka vás nič nebaví?

Dajte si poriadne do tela! To sa vám odmení výrobou endorfínov, hormónov šťastia, ktoré majú vplyv na dobrú náladu.

To, že vďaka cvičeniu nebudete priberať na váhe a zdravým spôsobom unavíte svoje telo, je ďalšie plus.

Existujú aj špeciálne cviky vedúce k spevneniu svalov v oblasti pošvy, močovej trubice a panvového dna, čím sa zvyšuje vzrušenie, vaginálna lubrikácia a dosiahnutie orgazmu je ľahšie. Ide o Kegelove cviky.

Najjednoduchší spôsob, ako sa naučiť Kegelove cviky, je pri močení, a to tak, že striedavo zadržujete a púšťate prúd moču. Akonáhle získate správny grif, môžete tieto cviky prevádzkovať prakticky kdekoľvek. Opakujte niekoľko sérií rýchleho stiahnutia a povolenia svalstva.

Nie je na škodu pripojiť Kegelove cviky k inému cviku, napríklad klasickému "mostu". Ramenami a pažami sa oprite o podložku, pokrčte nohy a panvu aj chrbát zdvíhajte smerom nahor. Pritom svalstvo pracuje a zatína ako pri zadržiavaní moču.

Menej náročný variant cvičenia môžete vyskúšať aj na gauči pri televízii. Ľahnite si na bok, rukou si podoprite hlavu, spodnú nohu natiahnite a hornú zdvihnite tak, aby stehno a lýtko zvierali pravý uhol a obe lýtka zároveň boli horizontálne. Tento cvik niekoľkokrát zopakujte a pritom napínajte svalstvo. Potom vystriedajte strany.

Cviky opakujte aj niekoľkokrát denne a rôzne ich striedajte. Nepomáhajú len so sexuálnymi problémami, ale aj s inkontinenciou.

Vypestujte si doma prírodné afrodiziakum

Ašvaganda, nenáročná izbová rastlina, ktorej sa tiež hovorí indický ženšen. Má preukázané liečivé účinky a okrem iného funguje ako prírodné afrodiziakum.

Liečivé látky sú obsiahnuté v jej koreni, listoch i plodoch.

Produkty obsahujúce túto zázračnú rastlinku sú odporúčané hlavne k zvýšeniu obranyschopnosti organizmu, pri únave, strese, cievnych, zažívacích a dýchacích ťažkostiach.

Pomáha udržiavať koncentráciu, ale zároveň urýchľuje zaspávanie. Ašvaganda tiež priaznivo pôsobí na prekrvenie panvy a slúži ako afrodiziakum. Práve preto sa prezýva aj rastlinná alebo zelená viagra.

Užívanie Ašvagandy vraj omladzuje, upevňuje zdravie a sexuálnu silu človeka.

Môžete si skúsiť vypestovať vlastnú rastlinku, alebo jej účinky využiť vo forme kapsúl, prášku či tinktúry. Býva tiež obsiahnutá v doplnkoch stravy, ktoré môžu vďaka svojmu pestrejšiemu zloženiu pomôcť s prejavmi menopauzy komplexnejšie.

Nebojte sa doktorov

Menopauza síce nie je choroba, ale rozhodne tiež nie je témou, ktorá by nepatrila do ordinácie lekára. Ak telo obmedzí produkciu ženského hormónu, ale aj progesterónu a testosterónu, je nutné dostať ich do tela inak.

K tomu samozrejme okrem prírodných preparátov poslúži tiež rad liečiv, ktoré by vám mal odporučiť váš gynekológ.

Na vysychanie vagíny je možné použiť gél s estrogénom. Používa sa väčšinou dvakrát do týždňa, pomocou aplikátora, a nechá sa pôsobiť cez noc.

Komplexným riešením problémov spojených s menopauzou je hormonálna substitúcia, ktorá dodáva potrebné množstvo hormónov v tabletkách, injekciách alebo náplastiach. Zvyčajne zmiernia alebo úplne odstránia väčšinu problémov, je však potrebné vytipovať optimálny preparát a rozhodne nie je vhodná pre všetkých!

Záver

Nezabudnite, že sexuálna aktivita nie je žiadny test, ktorý je nutné splniť.

Nemusíte dodržiavať žiadne pravidlá, riaďte sa iba tým, čo je príjemné pre vás a vášho partnera. V čase, keď ste v menopauze, je veľmi dôležité užívať si všetkého, čo zapáli vaše libido.

Sex je jednoducho viac, než len pohlavný styk. Hovorte spolu o sexe, len sa jeden druhého dotýkajte alebo vyskúšajte erotickú masáž.

Nebráňte sa najrôznejším vychytávkam modernej doby, ako sú vibrátory, gély alebo už spomínané venušine guličky.

Dôležité je tiež na všetkom vidieť aj tú lepšiu stránku, a to je v prípade menopauzy skutočnosť, že už si nemusíte dávať pozor na otehotnenie. Odborníci tvrdia, že niektoré zo žien si vďaka tomu začnú vychutnávať sex tak, ako nikdy pred tým.

Nikto, ani váš partner, nemládne. Neporovnávajte sa s modelkami z titulných stránok časopisov, väčšina mužov dá rovnako prednosť ženám, ktoré sú zdravo sebavedomé a nehanbia sa za svoje telo.

Erotický potenciál nemá nič spoločné s vekom, vráskami alebo váhou.

Späť na prehľad

Mohlo by vás zaujímať...

Objednať FEMINUS

 
Balenie na mesiac (60 tabliet)

Balenie na mesiac (60 tabliet)

Doprava zdarma

Doprava zdarma

Garancia spokojnosti alebo vrátenia peňazí

Garancia spokojnosti alebo vrátenia peňazí

 

Jednorazový nákup

 
Jednorázový nákup
Jednorazový nákup
€23 za celé balenie

Pravidelný mesačný odber

Doprava zadarmo
Jednorázový nákup
Pravidelne na vašu adresu - kedykoľvek zrušíte
€23 €20,70 za celé balenie Každý mesiac ušetríte €2,30

Otázky a odpovede

Pre koho je FEMINUS vhodný?+

Produkt FEMINUS je určený pre všetky ženy, ktoré trápia nepríjemné príznaky menopauzy alebo zvýšená únava a nedostatok energie. Mladším ženám pomáha najmä zmierniť predmenštruačný syndróm, zvyšuje im energiu, vitalitu a libido. U žien v období menopauzy zase znižuje nepríjemné príznaky klimaktéria ako je nekvalitný spánok, časté návaly tepla a dodáva im energiu.

Za ako dlho pocítim prvé účinky? +

Tento fakt je veľmi individuálny. Záleží na mnohých faktoroch. Rozhodujúci je váš vek, fyzická kondícia, stravovacie návyky a pod. FEMINUS obsahuje overené látky na podporu ženskej vitality, energie a zníženie príznakov menopauzy. Podľa doterajších skúseností sa najrýchlejšie účinky dostavujú v priebehu dvoch týždňov, väčšina žien však pocíti rozdiel po jednom až dvoch mesiacoch užívania.

Prečo musím brať dve tablety denne?+

Nechceme robiť nič napoly. Aby sme mali istotu, že vám FEMINUS naozaj pomôže, musí obsahovať dostatok všetkých účinných látok v správnom pomere. Dané množstvo nie sme schopní dať do jednej tablety. Pokiaľ si zabudnete vziať tabletu ráno, hlavu si z toho nerobte, bez problému si môžete vziať večer dve tablety naraz.

Má FEMINUS vedľajšie a nežiaduce účinky? +

FEMINUS je 100% prírodný produkt, ktorý sa skladá iba z vitamínov, minerálov a extraktov z bylín. Hlavná sila produktu je predovšetkým jedinečná kombinácia týchto látok a objem, v ktorom sú obsiahnuté. Všetky zložky sú v lekárňach bežne dostupné a lekármi veľmi často odporúčané. Pokiaľ nie ste na žiadnu zo zložiek v produkte alergická, je pre vás FEMINUS úplne bezpečný.

Nemusíte sa teda obávať, žiadne vedľajšie účinky vám nehrozia.

PS: Ako takmer každý doplnok stravy je aj FEMINUS nevhodný pre tehotné a dojčiace ženy. Z dôvodu obsahu macy by nemali produkt užívať ženy s endometriózou a myomatóznou maternicou. A z dôvodu obsahu kotvičníka zemného nie je vhodný pri súčasnom užívaní liekov na riedenie krvi.

Je FEMINUS k dostaniu v lekárňach?+

Áno, doplnok stravy FEMINUS je certifikovaný štátnym zdravotným ústavom v Prahe a je bežne dostupný aj v online lekárňach v Česku a na Slovensku. Avšak tu na našich stránkach si môžete zakúpiť produkt priamo od výrobcu za najlepších podmienok as pridanou hodnotou v podobe darčekov, či zľavy za pravidelné objednávky.

O nás

Naším cieľom bolo vytvoriť kvalitný produkt a služby okolo neho, ktoré pomôžu zlepšiť alebo uľahčiť život. Produkt, za ktorý sa nikdy nebudeme hanbiť a ktorý budeme sami používať. Naším cieľom je vytvárať dlhodobých a hlavne spokojných zákazníkov. Spokojnosť kupujúceho je vždy na prvom mieste, pretože vieme, že najlepšou reklamou je vždy pozitívna recenzia alebo odporúčanie spokojného zákazníka.

Viac o nás

Hore